Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Moszad volt főnöke merénylet
  2007-11-23 20:50:50, péntek
 
  http://www.hirtv.hu/kulfold/?article_hid=186191


2007-11-23 19:56

Hard Talk: A Moszad volt főnöke merényletekről és merénylőkről beszél
Olvassa el Zeinab Badawi, a BBC riporterének interjúját a Moszad volt főnökének, Danny Yatommal.

Izraeli és palesztin vezetők a héten első ízben ülnek le tárgyalni George Bush-sal hármasban. De a Hamászt kizárták, így lehet, csak kirakattárgyalás lesz. Vendégem az izraeli parlament rangidős munkáspárti tagja, a Moszad titkosszolgálat volt főnöke. Az ő parancsára kísérelték megölni a Hamász vezetőjét. Ha lehetősége lenne rá, ma is megtenné?



Danny Yatom, üdvözlöm a Hard Talkban!

Köszönöm a meghívást!

Tíz évvel ezelőtt a Moszad vezetőjeként azt mondta, hogy meg akarja ölni Khaled Mesaal akkori Hamász-vezetőt. Ha lenne rá lehetősége, ma is így tenne?

Mindaddig, amíg harcolnunk kell a terrorizmus ellen. Mert ha nem így teszünk, a terrorizmus velünk számol le. Ezért mi nagyon határozottan fogunk harcolni, hogy leszámoljunk mindazokkal, akik izraelieket akarnak megölni.

Igenként értelmezhetem?

Mindaddig...

Azt mondja, ismét megölné Khaled Mesaalt?

Mindaddig, amíg Khaled Mesaal vezeti a kegyetlen, a világ legkegyetlenebb terrorista szervezetét, az élete veszélyben van.

De mikor hagynak fel ezzel? Hiszen oly sok Hamász-vezetőt próbáltak megölni. Jaszin sejket megölték, mint Rantiszit és Abu Shanedet is. De ahányszor megölnek valakit, másvalaki lép a helyére.

Ez így van, mert a terror elleni harc nagyon kemény, folytonos küzdelem.

De mit tesznek, egyenként megölik őket?

Ez a módszerek egyike. És mi nem zárhatunk ki egyetlen módszert sem. Fel kell kutatnunk a terrorizmus infrastruktúráját, mint ahogy az embereket, az aktivistákat is. Senki sem élvez védettséget.

De soha nem számolhatnak le a vezetőkkel. Megölnek valakit, mire más lép a helyére.

Van más lehetőségünk? Üljünk ölbe tett kézzel és nézzük, hogyan készülődnek a következő terrortámadásra ellenünk?

Ezzel szemben mit tesznek Önök? Folytatják a célzott támadásokat, amikben nemcsak a célszemély veszti életét, de ártatlan járókelők is. Az Amnesty International adatai szerint 380 ember vesztette életét ezekben a támadásokban, akik harmada ártatlan járókelő volt.

A terroristák a Gázai övezetben és Libanonban ártatlan civilek háta mögé rejtőznek el. Nagyon nehéz titkosszolgálati információkat szerezni a terroristák hollétéről. Mindent elkövetünk, hogy ne ártsunk az ártatlan embereknek. De sajnos ez időről időre mégis megtörténik. De hadd mondjam el azt is, hogy sok akcióval felhagytunk, mert túl kockázatosak lettek volna az ártatlan palesztinokra.

Amikor a Hamász katonai vezetőjét, Szalah Sehádét 2002-ben megölték, egy izraeli F16-os bombát dobott a negyedre, ahol élt. Rajta kívül 15-en haltak meg. Az áldozatok között 9 gyermek, közülük pedig ketten kisbabák voltak. Sikeres akció volt ez?

Ez egy rettenetes háború.

(Emelt hangon) Sikeres akció volt?

Szalah Sehádét megöltük. Ebben az értelemben sikeres akció volt. Ugyanakkor nem volt sikeres, hiszen sok más ártatlan ember is meghalt.

De hogyan lehet sikeres, amikor oly sok ártatlan ember halt meg, köztük gyermekek?

Mindent elkövetünk, hogy elkerüljük a civil áldozatokat. De a terroristák rejtőzködnek, sűrűn lakott területeken bújnak el. De amikor nyílt terepen vannak, egyetlen ártatlan palesztin sem sérül meg. Hadd mondjam el..

Ariel Saron akkori miniszterelnök azt közölte: ez volt a legsikeresebb akciók egyike. Mit gondol, hogyan hangzik ez a mondat a külvilág számára? Csorbítja az ország tekintélyét.

Igen, de én nagyon kritikus voltam, hiszen oly sok ártatlan palesztin halt meg. Ugyanakkor tudatában voltam annak is, hogy ki kellett iktatnunk Szalah Sehádét. Hiszen ő oly sok izraelit ölt meg.

Mégis csorbította Izraelt tekintélyét, hiszen a gyilkosságokat az Európai Uniótól az ENSZ-ig világszerte elítélték.

Nem engedhetjük meg, hogy a terroristák szabadon készülődjenek izraeliek gyilkolására, mi pedig nem teszünk semmilyen megelőző lépést.

De minden ország kész harcolni a terrorizmus fenyegetése ellen. Ha Európát nézzük, hatalmas vitát folytatnak arról, hogy ebben a harcban meddig mehetnek el az alapvető értékek az egyéni szabadságjogok csorbítása tekintetében. Ez tehát nem jellegzetesen izraeli probléma. Azon országoké is, amelyek nem hajtanak végre célzott gyilkosságokat. Mintha ezt a problémát ők megfelelőbben kezelnék.

De miért is tartózkodnak ezek az ártatlan emberek a hadi övezetben. Mert a terroristák a civilek között tevékenykednek. Ezzel harci övezetté teszik azok otthonait. Más szavakkal, civileket visznek a harctérre. Nekik kellene mindent elkövetniük, hogy ne tegyék ezt velük...

De eszerint Nagy-Britanniának - mely rettenetes bombatámadásokat szenvedett el Londonban - gyilkosokat kellene küldenie egy baráti országba, ha titkosszolgálata megtudná, hogy ott valaki támadásra készül ellene. Ez jó ötlet lenne?

Nézze, mi folyik Irakban...

Jó ötlet lenne?

Mindenekelőtt biztosnak kell lennünk abban, hogy a palesztin terroristák, ezeknek a szervezeteknek a vezetői és a parancsok végrehajtói megértsék: sosem fogunk felhagyni azzal, hogy elkapjuk őket. Hacsak nem hagynak fel a terrorral.

De mindenki úgy véli...

Hacsak nem hagynak fel a terrorral.

De Európában többnyire mindenki úgy véli, hogy ezeket az embereket el kell kapni, le kell tartóztatni és rács mögé kell dugni őket.

Előnyben részesítem a letartóztatást, ha erre van lehetőség. De Szalah Seháde letartóztatására nem volt lehetőség. De valamit tennünk kellett, hogy biztosak legyünk, ez az ember nem követhet el újabb terrortámadást izraeliek megölésére. Nézze, mi folyik Irakban, Afganisztánban, ahol annyi ártatlan embert ölnek meg.

Félretéve ezeket az ellenvetéseket, melyekkel Ön a gyilkosságokat védelmezi, ez a módszer egyszerűen nem működik, hiszen bosszúhoz vezet. Ezzel csak azt eredményezték, hogy a palesztinok között nőtt a Hamász támogatottsága, mely meg is nyerte a választást. Tehát ez a módszer nem működik?!?

A Hamász azért nyerte meg a választást, mert a Fatahot egy nagyon korrupt...

Ez egy ok, de...

...a Fatahot nagyon korruptnak tartották.

Ez talán egy ok, de vannak más okok is. Hiszen minden egyes alkalommal, amikor megölnek egy Hamász-vezetőt, egy újabb áldozatot teremtenek, és ez növeli népszerűségüket.

A jelenlegi közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a Hamász támogatottsága csökken, még Gázában is folyamatosan csökken...

De az tény, hogy Önök ezekkel a célzott gyilkosságokkal mindössze azt érték el, hogy a Hamász, amely csak 1997-ben lépett színre, átalakult, és azzal, hogy támadták őket, sikerült népszerűségüket növelni, míg aztán megnyerték a választást.

Meg kell mutatnunk, hogy a terror nem győzedelmeskedhet. Hogy minden mérsékelt ország, a demokratikus világ egésze harcol a globális terror ellen, beleértve az al-Kaidát, a Hezbollahot, a Hamászt és más szervezeteket is. A másik dolog, hogy a terror irányában zéró toleranciát kell tanúsítani. A harmadik dolog pedig az, akkor is támadásokat kell indítanunk, ha tudjuk, hogy teljesen nem is tudjuk elpusztítani a terrorizmust, akkor is folytatnunk kell a harcot, mert hosszú távon mégis hatása lesz.

De azt még az amerikaiak is mondják, hogy a támadások egy erőszakspirált eredményeznek, és nem sikerült csökkenteni a terrortámadások számát, mert ezzel csak bosszút teremtettek. De mekkora az izraeliek bizalma a Moszadban és partnerszervezetében, a belbiztonsági szolgálatban, a Sin Bétben?

Úgy vélem, az izraeliek többsége bizalommal tekint mindkettőre, és bíznak a biztonsági apparátus egészében. Kutatások szerint a bizalom sokkal nagyobb irányukba, mint a kormány vagy a politika szereplői irányába.

És az már nem aggasztja őket, hogy ez a két szervezet hogyan gyűjt információt? Bizonyára ismeri a palesztinok vádjait, miszerint olyan sebezhető embereket vesznek célba, akiket aztán informátoraikká tesznek. Szexuális szokásaik alapján zsarolják, csapdát állítanak nekik, elcsábítják, majd megzsarolják őket, hogy aztán titkosszolgálati információkat gyűjtsenek be a határon túli akciókra. Mennyire elfogadható ez?

Nagyon pontos titkosszolgálati információkra van szükségünk, mert ez a fő eszköze a terror elleni eredményes küzdelemnek. Hiszen nekünk olyan célpontot kell leszedni, akit nagyon sok ember vesz körül.

De huszonötezer sebezhetővé tett embert verbuváltak az utóbbi négy évtizedben...

Nem, dehogy....

...és ezek a módszerek nem túl biztonságosak.

Az emberek túl sok filmet néznek. Ez nem így történik, és ezt Önnek meg kell értenie, mint ahogy mi is megértettük. Szeretnék arra a tényre emlékeztetni: bármit is teszünk Izraelben, az a Legfelsőbb Bíróság szigorú felügyelete alatt történik.

De nem filmekről beszélek, hanem jól dokumentált esetekről. Beszéltünk Szalah Sehádéról, az ő esetében egy 22 éves palesztin fiatalt csaltak tőrbe, aztán kompromittáló képeket készítettek róla, és azzal zsarolták, hogy nyilvánosságra hozzák. Ezért adott aztán információt Sehádéról. Azokról a módszerekről beszélek, amit Ön a Moszad vezetőjeként alkalmazott.

A terror elleni háború olyan, mint bármely más háború: nagyon véres és nagyon visszataszító. Még ha részben igaz is, amit mondott, kevésbé veszélyes dolgot végzünk, mint azok, akik bombát akarnak robbantani egy zsúfolt autóbuszon, csak hogy annyi ártatlan izraelit öljön meg, amennyit csak tud. Ez a fő különbség egy terrorszervezet és egy kormány között. A terrorszervezetek valamely szándékkal tudatosan gyilkolnak ártatlan embereket.

Bizonyára ismeri az adatokat, 2000 óta - és ez egy ellenőrzött szám - 900 palesztin gyermeket öltek meg az izraeliek, és ugyanebben az időszakban 120 izraeli gyermek halt meg. Ha ártatlan emberek haláláról beszélünk, ezekre a számokra kell gondolnunk, mint arra is, mindenki sajnálja az ártatlanok életét.

Egyetértek, sajnálom a civilek halálát mind palesztin, mind izraeli oldalon, de önvédelmi jogunkat csak úgy gyakorolhatjuk, ha visszacsapunk. És hogy ezt eredményesen tehessük, információt kell gyűjtenünk.

Azt mondta, az izraeliek nagy bizalommal viseltetnek a Moszad felé, mely megbecsült szervezet. De őszintén, az Ön felügyelete alatt a Moszad mégis mélypontot ért el, amikor Khaled Mesaalra törtek, aki a Hamász politikai irodájának vezetője volt akkor, és jordániai száműzetésében élt. Két Moszad-ügynök megpróbálta megmérgezni. Mérget próbáltak a hátába fecskendeni, de az egész akciót elrontották, a testőrök közrefogták és elfogták őket. Megszégyenülés volt ez a Moszad számára, aminek akkor Ön volt a vezetője.

Én sem, mint ahogy senki sem képes kizárólag sikereket elérni. Nagyon sok, több száz, több ezer sikeres akciót hajtott végre a Moszad. A közvélemény csak azokról az akciókról tud, amelyek nem jártak sikerrel. Az összes többi fedett, titkos akció volt. Így senki nem tud a sikeres akciók számáról.

Mégis a sok sikeres akció még nem indok erre a gyilkossági kísérletre, ami aztán olyan nagy reakciót váltott ki.

Ez a kísérlet legitim volt. Mi megpróbáltuk nagyon komolyan megtárgyalni a történteket Huszein királlyal. Jitzhak Rabin miniszterelnök egy sajtótájékoztatón nyilvánosan kérte, arra hívta fel Huszein királyt, hogy számolja fel a Hamász ammani központját, mert a Hamász aktivistái, Khaled Mesaal és elvtársai adták ki az összes parancsot az ártatlan izraeliek meggyilkolására.

De ez nem szól ellene...

És persze, ha kudarcot szenvedünk valamiben, az kudarc ...

Arra kérdeztem, hogy ...

....de túl kell lépnünk az ügyön, és tovább kell dolgoznunk.

Khaled Mesaal megölésének indoklására kérdeztem, nem az akcióra. Az Ön helyettese a Moszadban azt nyilatkozta akkor: az akció legnagyobb hibája az volt, hogy viszonylag alacsony rangban dolgozó tisztviselők műve volt. Elismeri saját felelősségét ebben az ügyben?

Már elismertem saját felelősségem ebben az ügyben. De különbség van a felelősség és a hibázás között, és én nem vagyok bűnös semmiben sem. Vállaltam a felelősséget és lemondtam.

Mert elveszítették a bizalmat az Ön vezetési képességeiben..

Nem, mert azt mondtam, és ezt gondolom ma is, hogy saját példával kell elöljárni. Két bizottság is alakult...

Ennek az ügynek a kivizsgálására?

Igen, és mindkét bizottság azt javasolta, maradjak, de én magamtól döntöttem úgy, hogy lemondok.

Nem arról van szó, hogy elveszítette a bizalmat? Az állományban? Biztos emlékszik azokra...

Nem, mindenki....

...azokra a viccekre, amik Önről szóltak. Azzal viccelődtek, Danny Yatom nem ér rá semmire, mindig mondja, éppen rohannia kell, hogy konzultáljon ügyvédeivel.

Nem, ez nem igaz, mert a két vizsgálóbizottság tevékenysége alatt is tovább folytathattam a munkát a Moszadnál. Folytathattam volna a munkát azután is, nem arról volt szó, hogy elveszítettem a bizalmat az emberekben, vagy ők veszítették volna a bizalmat bennem. De nekem példát kellett mutatnom.

De ez az eset óriási vitát kavart a diplomáciában. Huszein király Bill Clinton amerikai elnököt is hívta telefonon. Azt követelte Benjamin Netanjahu Likud párti miniszterelnöktől, hogy küldjék el az ellenmérget, mert Khaled Mesaal mindössze órákra van a haláltól. Elküldték az ellenmérget?

Nem küldtük el az ellenmérget. Mert Huszein király azt követelte, hogy azonnal repüljek hozzá és tárgyaljak vele. Kiváló kapcsolatban állunk ugyanis, így megpróbáltuk megnyugtatni a kedélyeket.

Átadta az ellenmérget?

Igen, de azt mondtam neki, nem értek egyet a használatával. Ebben ellentmondtam neki. De az ellenméreg a mi kezdeményezésünk volt.

Micsoda megaláztatás lehetett. Ön ott van (Ammanban) és pár órával azelőtt két Moszad-ügynök megpróbálta megölni Khaled Mesaalt, aki most szíriai száműzetésben él. És önnek át kellett adnia az ellenmérget.

Egy Hamász-vezető is ott volt...

A politikai iroda vezetője?

Igen, a politikai büro vezetője. De ez nem megaláztatás volt. Megpróbáltunk megoldani egy problémát, mielőtt a válság még inkább elmérgesedett volna.

Hogyan reagált erre a többi arab ország? Ha ezt teszi Jordániával, akivel békeszerződést kötött 1994-ben? Akkor mi értelme békét kötni Izraellel?

Nagyon is érdemes, de minden ország felelős azért, hogy megelőzze a saját területén és a saját területéről indított terrorista támadásokat. Sajnos Jordánia képtelen volt eleget tenni ennek. Sok ügyben fordultunk hozzájuk, de két véres jeruzsálemi robbantás után, ami többtucatnyi emberéletet követelt, embereinket elküldtem oda, hogy öljék meg a Hamász legmagasabb vezetőjét.

Ön azt mondta, hogy az arab országoknak megéri Izraellel békét kötni. Vegyük Szíria példáját, hiszen Damaszkuszban él Khaled Mesaal. Gesztusokat tehetnének a szíreknek az általuk Izraeltől visszakövetelt Golán-fennsík ügyében. Ők szeretnének erről a témáról tárgyalni az amerikaiak rendezte, Annapolisban tartott csúcson. Növelné ez valahogy a béketárgyalások iránti igényt?

Úgy vélem, fel kell újítanunk a tárgyalásokat Szíriával. Ezt javasoltam kormányunknak egészen azóta, hogy Basar el-Asszad szíriai elnök kifejezte szándékát a tárgyalások folytatására. Mind Ariel Saron egykori és Ehud Olmert jelenlegi miniszterelnök egyetértett ezzel, de volt néhány feltételük.

De mit gondol, tárgyalni fognak most egymással az izraeliek és a szíriaiak? Ön már évek óta magas szintű tárgyalásokat folytatott szíriaiakkal.

Remélem, újrakezdődnek a tárgyalások, mert sokkal könnyebb megoldást találni az Izrael és Szíria közti vitában, mint az izraeliek és palesztinok vitájában.

De ott van a két ország közti bizalmatlanság. Izrael szeptemberben légicsapást mért Damaszkuszhoz közeli célpontra, ami szerintük nukleáris létesítmény volt. Ez nem a két ország közötti bizalom jele.

Ebben nincs ellentmondás. Ahányszor felismerünk valamilyen új, állampolgárainkat fenyegető veszélyt, valamely Izrael állam létezésére irányuló fenyegetést, akkor mindig cselekszünk.

Ön szerint valóban nukleáris létesítmény volt a Damaszkusz közeli célpont?

Ezt nem kommentálhatom. De azt a kérdést felteheti a szíriaiaknak, hogyan akarnak tárgyalásokat Izraellel, miközben továbbra is támogatják, ellátják utánpótlással a Hezbollahot, amely Izrael ellen működik.

Mégis, ha béketárgyalásokat kezdeményeznének Szíriával, az megoldana több más vitát is. Elmozdulást érhetnének el a Hamász problémájával kapcsolatban, mert Khaled Mesaal náluk van és a szírek élhetnének befolyásukkal. Szíriát eltéríthetnék Irántól, mert jelenleg a két ország között szövetség van, és pont ezt akarják az amerikaiak is elérni.

Az én szerepem a következő: én a papoknak prédikálok. Hiszen én folyamatosan arról próbáltam meggyőzni a kormányokat, hogy éljenek a lehetőséggel, kezdjenek tárgyalásokat Szíriával. Úgy vélem, elérhetnénk azokat a célokat, amiket említett.

A palesztinokkal kapcsolatban egy palesztinok körében tisztelt személy, Rashid Khalid úgy fogalmazott: az ígéretek kora lejárt, a tettek következnek. Nem lehet szó késlekedésről, amire szükségünk van, az valamifajta valós cselekedet, máskülönben, a Gáza nevű börtön fel fog robbanni.

Ez nem egy egyoldalú történet. Kettőn áll a vásár, ha békét akarunk. Az izraeliek oly sok éven át tárgyaltak a palesztinokkal. Én vagyok az egyetlen izraeli, aki minden, palesztinokkal, Jordániával és Szíriával folytatott tárgyaláson részt vett. Tudok tehát valamit erről a témáról. Mi, izraeliek készek voltunk a kompromisszumra. Engedményeket tettünk, de a palesztinok nem engedtek semmit sem.

De ott van Jeruzsálem ügye, és ez komoly probléma. Az arabok azt mondják: Kelet-Jeruzsálem a miénk. De mi történik most a Knesszetben? Az izraeli parlamentben egy olyan új törvényről vitáznak, ami a jövőben nagyon megnehezítene bármiféle palesztinoknak tett engedményt ez ügyben. Ön egy dologról beszél, miközben a telepek bővítése vagy a Jeruzsálem státusáról tervezett törvény realitás. És Szíriával csak tárgyalásról lenne szó.

A Jeruzsálemről tervezett törvény azzal magyarázható, hogy demokrácia vagyunk. Még ha a kormány megpróbálja megakadályozni ezt a törvényt, a kormány azon van, hogy ez a törvény ne menjen át a Knesszeten....

Egy példát mondtam arra, egyvalamit állítanak, de mást tesznek.

Nem, mi azt mondjuk, mi arra törekszünk, hogy az annapolisi csúcs sikeres legyen. Én is reménykedem ebben és imádkozom is érte. Mert csak idő kérdése, hogy az izraeliek és a palesztinok ismét a béke ösvényére lépjenek.

Végül röviden, Salim Husszein, a Palesztin Felszabadítási Szervezet volt jeruzsálemi képviselője nemrég írt egy könyvet. Ennek központi eleme az a gondolat, hogy palesztinok és izraeliek nem éreznek szimpátiát és nem éreznek empátiát egymás iránt. Ön, Danny Yatom, érez sajnálatot a palesztinok iránt?

Igen, sajnálom a palesztinokat. Hadd idézzem aegendás külügyminiszterünket, Obri Ibent, aki azt mondta: a palesztinok egyetlen lehetőséget sem mulasztanak el a lehetőségek elmulasztására. Így folytatta: ott voltam Camp Davidben az első naptól az utolsóig, és az amerikaiakkal olyan javaslatokat tettünk az asztalra, hogy nagyon közel voltunk a megegyezéshez, de Jasszer Arafat 1990-ben visszautasította.

Danny Yatom, köszönöm, hogy eljött a Hard Talk műsorába.

Köszönöm.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kezdeményezésünk, letartóztatására, kezdeményeznének, kirakattárgyalás, titkosszolgálata, visszautasította, titkosszolgálati, bombatámadásokat, terrorszervezet, népszerűségüket, gyilkosságokkal, legkegyetlenebb, terrortámadásra, meggyilkolására, terrortámadások, kompromisszumra, informátoraikká, béketárgyalások, titkosszolgálat, palesztinokkal, afganisztánban, palesztinoknak, letartóztatást, kivizsgálására, terrortámadást, kommentálhatom, gyilkosságokat, szervezeteknek, miniszterelnök, ellenvetéseket, erőszakspirált, nyilvánosságra, békeszerződést, megszégyenülés, felszabadítási, visszakövetelt, héten első, izraeli parlament, terrorizmus ellen, terrorizmus velünk, világ legkegyetlenebb, élete veszélyben, terror elleni, módszerek egyike, terrorizmus infrastruktúráját, következő terrortámadásra, célzott támadásokat, célszemély veszti, terroristák hollétéről, ártatlan embereknek, ártatlan palesztinokra, izraeli F16-os, Hard Talk, Zeinab Badawi, Danny Yatommal, George Bush-sal, Danny Yatom, Hard Talkban, Khaled Mesaal, Khaled Mesaalt, Amnesty International, Szalah Sehádét, Ariel Saron, Európai Uniótól, Szalah Seháde, Legfelsőbb Bíróság, Beszéltünk Szalah Sehádéról, Khaled Mesaalra, Jitzhak Rabin, Bill Clinton, Benjamin Netanjahu Likud, Mert Huszein, Sajnos Jordánia, Vegyük Szíria, Mind Ariel Saron, Ehud Olmert, Rashid Khalid, Salim Husszein, Palesztin Felszabadítási Szervezet, Obri Ibent, Camp Davidben, Jasszer Arafat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bounty krémes  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Png rózsa csokor  Nem méltó hozzád  Régi emberek, akikre máig büsz...  Jó éjszakát  Minden harmadik...  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Szép napot kívánok  Kaffka_Margit  Png kutya  Png kislány  képre írva  Egy lelki imádság  Próbálj meg ...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Szép napot kívánok  Szívem  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Németh László tollából  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  A boldog családok mind hasonló...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einsteinről  Nem méltó hozzád  Ágai Ágnes – Csendélet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png nő  Sokan azt tartják  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Esti kép  Ágai Ágnes – Csendélet  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png virág  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Png férfi  Png csokor  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mindig jusson idő nevetni  Tanuld meg ezt a versemet  Bertolt Brecht -től idézet  Szívem  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Próbálj meg ...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
héten első, izraeli parlament, terrorizmus ellen, terrorizmus velünk, világ legkegyetlenebb, élete veszélyben, terror elleni, módszerek egyike, terrorizmus infrastruktúráját, következő terrortámadásra, célzott támadásokat, célszemély veszti, terroristák hollétéről, ártatlan embereknek, ártatlan palesztinokra, izraeli F16-os, áldozatok között, rettenetes háború, értelemben sikeres, civil áldozatokat, terroristák rejtőzködnek, legsikeresebb akciók, külvilág számára, ország tekintélyét, terroristák szabadon, terrorizmus fenyegetése, harcban meddig, alapvető értékek, egyéni szabadságjogok, ártatlan emberek, hadi övezetben, civilek között, baráti országba, palesztin terroristák, parancsok végrehajtói, gyilkosságokat védelmezi, módszer egyszerűen, palesztinok között, nagyon korrupt&#8230, újabb áldozatot, célzott gyilkosságokkal, demokratikus világ, globális terror, másik dolog, terror irányában, harmadik dolog, erőszakspirált eredményeznek, terrortámadások számát, izraeliek bizalma, belbiztonsági szolgálatban, izraeliek többsége, biztonsági apparátus, bizalom sokkal, kormány vagy, politika szereplői, palesztinok vádjait, határon túli, utóbbi négy, tényre emlékeztetni, módszerekről beszélek, zsúfolt autóbuszon, kormány között, terrorszervezetek valamely, ellenőrzött szám, számokra kell, ártatlanok életét, civilek halálát, izraeliek nagy, hátába fecskendeni, egész akciót, testőrök közrefogták, közvélemény csak, összes többi, sikeres akciók, gyilkossági kísérletre, kísérlet legitim, történteket Huszein, sajtótájékoztatón nyilvánosan, összes parancsot, ártatlan izraeliek, kudarc &#8230, akció legnagyobb, hibázás között, munkát azután, bizalmat bennem, eset óriási, politikai iroda, politikai büro, többi arab, saját területén, saját területéről, arab országoknak, általuk Izraeltől, témáról tárgyalni, amerikaiak rendezte, béketárgyalások iránti, tárgyalásokat Szíriával, tárgyalások folytatására, kérdést felteheti, megoldana több, szírek élhetnének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.